Chiftelute de curcan cu maioneza

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2014 | 7013 vizualizari

 

M-am bucurat foarte mult cand am aflat ca am castigat o masina electrica de tocat Naumann NM300 in urma unui concurs organizat pe pagina de facebook Bucataras.ro. M-am bucurat cel mai mult pentru faptul ca de acum o sa pot sa imi iau bucata de carne pe care o vreau ca sa o toc acasa si nu o mai cumpar direct tocata. Am pus masina in functiune si imediat carnea este tocata. Am ales sa pregatesc prima data niste chiftelute cu maioneza, sau marinate asa le zicem noi, ce nu le-am mai facut de cativa ani. Au iesit tare gustoase si chiar s-au mancat toate, bine ca nici nu am facut in cantitate industriala ca sa se sature ai mei de ele si sa nu mai vrea sa le consume.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • 500 gr carne de curcan
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 feliute de paine
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 1 lingura mustar
  • ulei
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • Pentru ceapa oparita:
  • 2 cepe rosii
  • 1 cana apa
  • putin otet
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de curcan cu maioneza:

Chiftelutele:

Spalam carnea si o trecem prin masina de tocat. Curatam ceapa, morcovul si le tocam in blender. Amestecam carnea tocata cu ceapa, morcovul, painea inmuiata in apa si bine stoarsa, oul, sare si piper dupa gust. Le invartim bine pana obtinem o compozitie omogena.

Intr-o tigaie punem ulei la incins, facem bilute mici din compozitia de carne si le rumenim frumos pe ambele parti. Le scoatem cu o paleta pe un platou pe care punem un servet de bucatarie.

Maioneza:

Galbenusul fiert il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam galbenusul crud, mustarul si mixam. Punem ulei treptat, iar la final zeama de lamaie.

Ceapa oparita:

Curatam ceapa si o taiem pestisor. Apa o amestecam cu putin otet, un praf de sare si le punem pe foc. Cand a dat 2-3 clocote, o luam de pe foc, adaugam ceapa si o lasam cam 4-5 minute sa stea acolo apoi o punem intr-o sita sa se scurga toata zeama. Peste maioneza punem chiftelutele, ceapa si le amestecam bine.

Le asezam pe un platou si le dam la rece. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de curcan cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Rocsi 1

03.01.2014, 18:52

Multumesc Liliana

Rocsi 1

03.01.2014, 18:52

Diana este bomba calorica dat tinand cont ca am pregatit o data dupa multi ani, eu zic ca merge

Rocsi 1

03.01.2014, 18:52

Ma bucur daca iti plac Laurici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Parjoale moldovenesti cu maioneza si ceapa